Kulutus.fi
Kuvituskuva

Vietä kesää kukkaroa ja luontoa säästäen!

Kesäloma ja sen odotus. Vuoden rennoimman ajan tulisi olla nautittavaa ja arjen kiireistä palauttavaa, mutta usein odotukset ja suunnitelmat nostavat stressitasot pilviin. Voiko kesästä nauttia ilman kiirettä ja suorittamista, ja ennen kaikkea ilman kuluttamista?

Jos arkesi on täynnä aikatauluja, juoksevia asioita, sähköposteja ja kalenterimerkintöjä, on kesällä syytä pysähtyä hetkeksi. Loman alkaessa ei varmasti heti pääse irti arjen ajatuksista, mutta sen harjoitteluun voi tietoisesti keskittyä. Osta jäätelöä. Istahda nurmikolle tai laiturille, hengitä syvään ja nauti kesäisestä tuulen vireestä. Anna lupa itsellesi vain olla, tekemättä mitään. Vältä ruuhkia, alennusmyyntejä ja ihmisvilinää, ja anna kerrankin aikaa vain itsellesi. Kesän yli pärjää myös viimevuotisissa tamineissa.

Liian kuumaa, liian sateista. Kesällä sää on vain pukeutumiskysymys. Sadesäällä voi pukeutua kumisaappaisiin ja sadetakkiin, ja lähteä vaikka auringonpalvojien hylkäämälle hiekkarannalle tai vehreään metsään. Muista, että kesällä luonto tarvitsee sadetta enemmän kuin muina vuodenaikoina, ota siis sinäkin ilo irti sateesta. Sää on niitä asioita maailmassa, joita emme voi säädellä. Siis pois turha valittaminen ja huomaat pian suhtautuvasi elämäänkin aurinkoisemmin.

Tiedätkö mikä on kotipaikkasi ylpeys tai kuuluisin nähtävyys? Missä ovat sen hienoimmat luontokohteet ja kiinnostavimmat kahvilat? Paikat, jotka ovat meitä lähellä, ovat usein listalla ”näissä pitäisi joskus käydä”. Toteuta kesällä ainakin yksi suunnitelmissa pitkään ollut retki tai museovierailu, jos pelkkä oleilu alkaa kyllästyttää. Taita matka pyörällä tai jalan, niin tutustut ehkä samalla uusiin kaupunginosiin. Järjestä ystävälle yllätysretki johonkin teille uuteen paikkaan ja saat vastalahjaksi hyvän mielen molemmille.

Sienet ja marjat odottavat poimijaansa jo heinäkuussa. Puolipilvinen ja hieman tuulinen sää on parasta aikaa liikkua luonnossa, kun kuumuus ei vaivaa ja hyttysetkin pysyvät poissa. Korin lisäksi kannattaa pakata mukaan kunnon eväät ja katsoa kartasta sopiva taukopaikka niiden nauttimiseen. Vaikka kerätty saalis jäisi pieneksikin, tuo luonnossa liikkuminen hyvää oloa monin tavoin. Marjojen ja sienten perässä mättäillä hiljaa kulkiessa mieli kirkastuu ja moni keskeneräinen ajatus jäsentyy uuteen muotoon. Kaupunginkin vilinästä pääsee sieniapajille julkisilla liikennevälineillä, joten oman mökin tai auton puute ei ole este ilmaisten luonnonantimien keräämiselle.

Kesä on vain lyhyt hetki vuodesta, joten nauttikaamme sen ainutlaatuisista päivistä rentoutuen ja luontoa säästäen.

Tagit: , , , , , , , ,

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi