Kulutus.fi
Kuvituskuva

Tuunaa kauniit kaulukset kevään juhliin

Aika lähteä shoppailemaan uutta kevätjuhlamekkoa? Väärin! Kevään ja kesän juhlissa voi aivan hyvin käyttää samaa asua vuodesta toiseen. Vaihtelua voi luoda itsetehdyillä asusteilla.

Näillä ohjeilla valmistat vanhoista kauluspaidoista tyylikkäät irtokaulukset, joilla luot juhlahumua arkisempaankin asuun. Ohjeita löytyy kolmeen erilaiseen kaulukseen, joista ensimmäinen käy juhlaan kuin juhlaan ja kaksi viimeistä miten tahansa fiiniin tilaisuuteen! Kurkkaa myös edellinen juhla-asusteohje, jossa neuvotaan erilaisten rusettien ja mirrien tekemisessä. Myös niissä voit hyödyntää vanhoja kauluspaitoja.

Juhlakaulus

1. Leikkaa kauluspaidasta kaulus irti terävillä saksilla aivan ompeleen vierestä, kovittamattoman kankaan puolelta. Ommel jää irroitetun kauluksen puolelle.

2. Koristele kaulus taitojesi mukaan: Ompele helmiä, jos rahkeet riittävät, tai kiinnitä molempiin kauluksen ”teriin” koristeeksi korvakorut (sekä klipsikorut että reikiin kiinnitettävät korut käyvät, mikäli korvakorussa on sellainen lukon kiinnitys, ettei se pistä kauluksen käyttäjää).

3. Napita kaulus kiinni kaulaan. Voit käyttää kaulusta esimerkiksi mekon kanssa tai stailata t-paidan illanistujaisiin sopivaksi.

irtokaulus_2 pieni

Astetta fiinimpi kaulus

Astetta näyttävämpi kaulusvinkki on jopa helpompi versio edellisestä irtokauluksesta. Leikkaa kauluspaidasta kaulus irti aivan ompeleen vierestä terävillä saksilla kovittamattoman kankaan puolelta. Napita kiinni ja kiinnitä keskelle näyttävä rintarossi.

helmikaulus pieni

Menneen ajan prinsessa

Tämä kaulus vaatii eniten työtä, mutta on ehdottomasti vaivan arvoinen. Voit käyttää tähänkin kaulukseen kankaana vanhaa kauluspaitaa, jos et aio peittää kaulusta kokonaan koristeluilla ja jos kauluspaidan väri sopii koristeluihisi. Jos aiot peittää kauluksen kokonaan koristelulla, valitse paksumpi kangas, sillä tällöin kaulukselle tulee painoa.

1. Tulosta kauluksen kaava tästä. Leikkaa irti paperista.

2. Piirrä kauluksen kappaleet kankaalle. Piirrä ja leikkaa 2 samanlaista kappaletta, lisää 1 cm saumanvara joka suuntaan.

3. Aseta kangaskappaleet päällekkäin oikeat puolet vastakkain. Ompele ne reunoista yhteen ja jätä reilu kääntöaukko kauluksen ulkoreunaan.

4. Ompelun jälkeen leikkaa saumanvarat pienemmiksi. Voit myös leikkata pieniä koloja saumanvaroihin pyöreissä kohdissa.

5. Käännä kaulus oikein päin ja silitä litteäksi. Ompele kääntöaukko umpeen joko käsin tai koneella päältä tikkaamalla (voit peittää tikkauksen seuraavassa vaiheessa koristelulla).

4. Kirjaile helmet tms. koristeet päällikankaaseen. Voit käyttää esimerkiksi rikkinäisistä koruista purettuja helmiä, paljetteja, niittejä yms. Koristele makusi mukaan.

5. Viimeistele kiinnittämällä etukulmiin hakaset esimerkiksi käytetyistä rintaliiveistä. Näillä saat kiinnitettyä kauluksen kaulaasi.

Kuvat: Hanna Heikkilä

Tagit: , , , ,

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi