Kuvituskuva

Ruuanlaitto on ihanaa!

ruoka_ruuanlaitto_on_ihanaa1.jpgKuulutko siihen ihmisryhmään, joka polttaa kaurapuuronkin pohjaan? Ei hätää. Kukaan ei ole huippuchef syntyessään, vaan kokkaustaito kehittyy – kokkailemalla.

Ruuanlaittoa ei kannata aloittaa vaikeammasta päästä. Voit valita varsin helppoja reseptejä, ja seuraamalla niitä huolellisesti onnistut varmasti – kunhan muistat pitää liettä silmällä ja otat pullat uunista jo siinä vaiheessa kun ne ovat kauniin ruskeita. Jos kotitaloustuntien kirjasi on tallessa (tai löydät sellaisen kirjastosta), voit palauttaa sieltä mieleesi sosekeiton salat ja taikinanteon aakkoset. Taitojen karttuessa voit siirtyä haastavampiin resepteihin, ja vaikka kokeilla kansainvälisen keittiön makuja.

Jos koulussa tai työpaikalla ei ole lounasaikaan odottamassa keittiötä kiiltävine pannuineen, voi ruuan pakata mukaan ja siten saada vaihtelua tylsänmakuisille einesmössöille. Kunnollinen rasia kestää pidempään kuin koirapizzan kääreenä toimiva muovi tai einessopan muovilautanen. Ekologinen ruuanlaittaja kiinnittää tietenkin huomiota myös siihen, miten hänen hankkimansa raaka-aineet on pakattu suosien irtomyynnissä olevaa tavaraa, ja välttää turhien muovipussien käyttöä vihannesvaalla. Ruuanlaittoa voisikin kutsua pakkausjätteen vastaiseksi työksi parhaimmillaan, mikäli noin virallisluonteinen määritelmä ei kadottaisi kenen tahansa ruokahalua.

Omista kokkauksista tietää, mitä ne sisältävät, ja mistä raaka-aineet ovat peräisin. Kauppojen vihanneshyllyihin on merkitty kasvisten kotimaa toisin kuin einespaketin tuoteselosteeseen. Itse tehty ruoka sisältää myös useimmiten vähemmän suolaa ja rasvaa kuin kaupan valmisruoka (riippuen tietysti, minkä verran niitä annokseesi hölväät) ja ainakin lisäaineiden suhteen itse kokattu hakkaa einessafkan 6-0. Laittamalla itse ruokaa voi myös varsin helposti säästää melkoisiakin määriä rahaa.

Tagit:

Kommentointi on suljettu.

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi