Kuvituskuva

Huippumuoti käyttöön

Rakastatko kauniita vaatteita, vaikka tunnet syyllisyyttä niiden ostamisesta? Haluaisitko päivittää lookiasi silloin tällöin, mutta huonolaatuinen pintamuoti ahdistaa?

Hyvä ekofashionista. Tässä muutama vinkki, miten selvitä ristiriitatilanteesta.

Hylkää pintamuoti. Miksi näyttää samalta kuin kaikki muut? Aloita sen sijaan vajoamalla lempinojatuoliisi huippumuotia esittelevän lehden kanssa. Huippumuodin hyvä puoli on sen tolkuton kalleus. Sinulla ei kuitenkaan ole varaa hankkia sitä.

Eikä catwalkeilla esiteltäviä asuja ole oikeasti edes tarkoitettu käytettäväksi, niin epäkäytännöllisiä ne ovat. Mutta juuri siksi kiinnostavia.

Huippumuoti lähenee parhaimmillaan taidetta ja on mahtava inspiraation lähde. Catwalk-kuvista voi keksiä aivan uuden tavan käyttää huivia tai epätavallisen väriyhdistelmän, joka rokkaa.

Seuraavaksi: tarkista vaatevarastosi. Kokeile yhdistellä vanhoja vaatteitasi uudella tavalla. Tuunaa vanha kolttu lisäämällä helmaan perintöpitsi tai paina vanhaan t-paitaan trendikäs printti.

Voit myös suunnata kirpputorille, Fidalle tai UFFille. Ne ovat täynnä vaatteita ja asusteita.

Muoti kierrättää jatkuvasti menneiden vuosikymmenien tyylejä. Miksi ostaa uutta jäljitelmää, kun aidosti vanhojakin vaatteita on saatavilla? Erityisesti 60- ja 70-luvun vaatteita löytyy yhä. Menneiden vuosikymmenien vaatteet ovat sitä paitsi usein laadukkaampia kuin nykyiset. Vintage-muotia löytyy kirppisten lisäksi nettihuutokaupoista.

Nauti siis hyvällä omallatunnolla huippumuodista. Yksi miinuspuoli siinä tosin on: olemattoman laihat naismallit. Minulle on vielä arvoitus, millaiseen estetiikan tajuun nälkiintyneet naispolot vetoavat.

P.S. Kirjoittajan huono päivä kirkastuu, kun hän selailee Me Naisten muotiliitettä vuodelta 1970.

Tagit: ,

1 kommentti

  1. Tuunaus kunniaan! Itse tein juuri vanhasta yöpaidasta tunikan. Tais tulla lempitunika! Eilen myös kauhistelin KappAhlin uutta ”vintage”-kevätmallistoa, joka pursuaa pastellisävyisiä pitsejä. Samanlaisia saa aikaan hurauttamalla vanhoista pitsiverhoista hameen! Kunpa yhä useampi löytäisi ompelemisen ja tuunaamisen ilon. :)

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi