Kulutus.fi
Kuvat: Sonja Martikainen
Kuvituskuva

Tuunaa vanhoista farkuista puutarhurin työkaluvyö

Muunna risat tai kulahtaneet farkut käteväksi puutarhurin työkaluvyöksi! Homma onnistuu helposti ilman ompelukonetta. Jos hankit farkut kirpparilta, ne voivat hyvin olla hieman omaa kokoasi suuremmat. Isompiin taskuihin mahtuu enemmän tavaraa!

tuunaus_kuva1

Tarvikkeet:

– Vanhat farkut
– Sakset

Jos haluat vyön reunoista huolitellummat, voit reunustaa ne kanttinauhalla. Silloin tarvitset myös kanttinauhaa, ompelukoneen ja lankaa.

tuunaus_kuva2

1. Leikkaa farkkujen etukappaleet pois napin alapuolelta etutaskujen reunaa seuraten sivusaumoihin saakka. Alkuperäinen vyötärökaistale ja nappi säästetään. Ne toimivat vyön kiinnitysmekanismina.

tuunaus_kuva3

2. Leikkaa lahkeet pois noin 2 cm takataskujen alapuolelta. Jätä mieluummin reilusti siistimisvaraa, tai saumavaraa kanttinauhaa varten. Ylijääneistä lahkeista voit tuunata jotakin muuta. Jos et halua huolitella reunoja, työkaluvyö on nyt valmis!

tuunaus_kuva4

3. Reunoista tulee siistimmät, jos ompelet kanttinauhaa kaikkiin purkautuviin reunoihin. Jos haluat, voit ommella myös lisätaskuja tai ripustuslenkkejä erilaisille tarvikkeille. Vyön taskuihin mahtuvat kätevästi esimerkiksi siemenet ja pieni puutarhalapio!

tuunaus_kuva6

Tagit: , ,

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi