Kuvituskuva

Täältä löydät parhaat ajatukset….

Suurimman osan ajastamme taitaa moni meistä viettää kaupallisia viestejä ja kulutusmahdollisuuksia täynnä olevassa ympäristössä. Vai milloin viimeksi vietit päivässä enemmän tunteja vaikkapa luonnossa, paikassa jossa ei voi ostaa mitään tai lukea yhtäkään mainosta?
Tämä tuli mieleeni kun pääsin livahtamaan muutamaksi tunniksi hämärään lumettomaan vanhaan metsään Espoon ja Vantaan rajamailla. Tutkitustihan viherympäristö vähentää stressiä, laskee verenpainetta ja lisää hyvinvointia. Minulle nämä kävelylenkit ovat tärkeitä pääntuuletus- ja ajatustenhakureissuja.

metsa.JPG

Vanhan metsän siimekseen, suurten kuusien väliin mahtuu isoja ajatuksia. Siellä ne liikkuvat vapaammin, putoilevat oksilta päähän ja livahtavat toisinaan korvan kautta suuren juurakon onkaloihin. Talousmetsässäkin ajattelu onnistuu, mutta hakkuujätteiden yli loikkiminen ja pusikoiden läpi tunkeutuminen jumittaa ajatukset yleensä vaikean etenemisen sadatteluun.

ryteikko1.JPG

Ajattelulle on selkeästi hyväksi luonnontilaisempi, vähemmän tai oikeastaan toisenlaisia ärsykkeitä sisältävä ympäristö. Kaupungissa huomioni kiinnittyy ihmisten välissä puikkelehtimiseen, autojen varomiseen ja kaikkialta pursuaviin markkinointiviesteihin. Meikäläiselle shoppaamista karttavalle oli lähes kulttuurishokki päätyä viikon aikana kahteen eri ostoskeskukseen. Oikein hämmästelin sitä ihmispaljoutta, joka vietti aikaansa ostoskeskuksen sisällä. Ja sitä jatkuvaa autovirtaa! Koskaan en ole kyllä nähnyt ulkoilualueen parkkipaikalla yhtä tungosta, vaikka mukamas luontokansaa olemmekin.
Suurempi määrä luonnossa olemista ja liikkumista tekisi varmasti hyvää monelle. Ruotsissa yritysjohtajia viedään saariston luodoille tuijottelemaan merta yksinäisyydessä, jotta heistä tulisi sitten luovempia ja tehokkaampia työntekijöitä. Pitäisikö jonkun ruveta paketoimaan ja markkinoimaan luontoa, jotta ihmiset löytäisivät itsensä useammin metsästä tai merenrannalta kuin automarketista?
Tai kyllähän sitä tehdään. Itsekin olen Luonto-Liitossa järjestänyt monia kymmeniä retkiä ja leirejä, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan luonnosta. Ja aina niistä on pidetty. Mutta markkinoinnissa meillä olisi vielä parannettavaa…

Tagit: , , , ,

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi