Kuvituskuva

Pysäytä ilmastonmuutos sähkösopimuksella

tuulimyllytIlmastonmuutos muodostaa tähänastisista ympäristömuutoksista vakavimman uhan koko nykyisen kaltaista elämänmuotoa kohtaan. Muutoksen aiheuttama maapallon lämpeneminen vaikuttaa niin ihmiseen kuin luontoonkin. Ilmastonmuutokseen liitettyjä uhkia ovat mm. merenpinnan nousu jäätiköiden sulaessa, tulvien ja myrskyjen yleistyminen sekä toisaalta kuivuus joillakin alueilla. Useiden eliölajien ja ekosysteemien pelätään häviävän ilmaston lämmetessä.

Ihmisiä uhkaavat luonnonkatastrofit, ruokaturvan heikkeneminen kuivuuden vuoksi, vesipula ja trooppisten tautien leviäminen. Merenpinnan nousu ajaa rannikolla asuvia ihmisiä kodeistaan.

Suomen ilmastopäästöistä 2/3 tulee energiantuotannosta. Voit itse ottaa kantaa energian tuotantoon äänestämällä sähkölaskullasi uusiutuvilla energialähteillä tuotetun vihreän sähkön puolesta. Keskimäärin vihreä sähkö maksaa kerrostaloasunnossa noin euron kuukaudessa tavallista sähköä enemmän – siihen sinullakin on varmasti varaa, jos haluat.

Sähkösopimusta voit vaihtaa vaikka saman tien, jolloin maksat sähkönsiirrosta paikalliselle yhtiölle ja energiasta parhaaksi katsomallesi sähköntuottajalle.

Kaikista paras vaihtoehto on tietenkin sähkön säästö, negawatit. Se säästää myös kukkaroa. Sammuta valot, tietokoneet ja elektroniikan valmiustilavalot kun et tarvitse niitä. Siitä on hyvä aloittaa.

Tagit: , ,

Kommentointi on suljettu.

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi