Kuvituskuva

Mitä jos aina olisi kesä?

Kesällä elo on kepeämpää ja ekologisen selkärepun keventäminen käy kuin itsestään kaikilla kulutuksen merkittävimmillä osa-alueilla: liikenteessä, asumisessa ja syömisessä.

Syöminen on kesällä kivaa. Tomaatit ja salaatit kasvavat aurinkoenergialla ja niitä voi popsia hyvällä omallatunnolla – johan sitä purkkitomaattimurskaa tulikin syötyä tarpeeksi kauan. Pienelläkin parvekkeella pystyy kasvattamaan vaikka yrttejä, salaatteja, ja retiisiä arkipäivää ilahduttamaan. Luonnonkasvien hyödyntäminen tuo kaupunkilaiselle kummasti iloa: hei, löysin ruokani itse!

Julkisen ja kevyen liikenteen käyttäminen on kesällä helpompaa kuin talvella, kun ei tarvitse polkea räntäsateessa tai seistä loskan keskellä bussipysäkillä. Vuoden ympäri pyöräilijät ovat usein aikamoisia sissejä, mutta kesällä se on mielekästä myös mukavuudenhaluisille. Kaventaminen jatkuu kotona, jossa voi pistää lämmityksen pois päältä eikä valojakaan kesällä pahemmin tarvita. Jos vielä harrastaa liikunta- ja muita aktiviteetteja ulkona sisätilojen sisään, niin johan kertyy kevennystä ekologiseen selkäreppuun.

Nettipalvelussa One did it (ilmestynyt myös suomeksi) voi laskea oman selkäreppunsa painon, ja tekemällä testin pariin kertaan voi karkealla tasolla arvioida eron kesä- ja talvirepun välillä. Mitä jos aina olisi kesä? Silloin minun selkäreppuni kevenisi melkein 10 tonnilla! Eihän se oikeasti niin yksinkertaista olisi, mutta antaa silti hyvän lisäsyyn nauttia kesästä!

Tagit: , , , , ,

2 kommenttia

  1. Olen miettinyt samaa! Kuitenkin sillä erotuksella, että mitäpä jos asuisi jossain, missä on aina ”kesä”. Parveke- tai muun puutarhan parissa voisi puuhastella vuoden ympäri.

    Keveä ekoreppu, siinäpä yksi hyvä tekosyy lisää haaveilla itsensä uudelleen sijoittamisesta suotuisemmille leveysasteille! Mutta nyt nauttimaan ihanasta Suomen kesästä.

  2. Huomasin myös ekoreppuni keventyneen kesäksi huomattavasti, kun lapsen harrastus siirtyi kesätauolle, enkä vie häntä 4-5 kertaa viikossa liikuntapaikoille. Kesällä lapsetkin ottavat pyörän alleen tai potkivat pihalla palloa. Reppua laskiessani heräsi ajatus miten paljon vanhempana minun pitäisi vaikuttaa lasten harrastusvalintoihin. Olen tehnyt jonkinlaisen valinnan halutessani lasteni kasvavan kaupungissa, jossa harrastusmahdollisuudet ovat valtavat, mutta näissä valinnoissa on myös paljon eroja. Tasapainotan harrastusten ympäristövaikutuksia valitsemalla itselleni lajeja, joita voin harrastaa samoilla liikuntapaikoilla samaan aikaan kun lapsi on treeneissä.

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi