Kuvituskuva

Meidän talo säästää energiaa!

Suurin osa meistä asuu taloyhtiössä. Asuintalojen energiankulutus on tulossa syyniin, joten nyt on hyvä aika olla etujoukoissa liikkeellä.

 

Aiemmin on säädelty uusien talojen rakentamista, mutta EU:n uudistuva energiatehokkuusdirektiivi tulee kiinnittämään huomiota myös talojen remontoimiseen.

 

Energiansäästömahdollisuuksia on jatkossa mietittävä ainakin isoissa korjauksissa, kuten ikkuna-, ja ulkoseinäremonteissa.

 

Jos kuulut taloyhtiön hallitukseen, otapa energia-asiat puheeksi. Jos taloonne on tulossa isoja remontteja, vaadi selvittämään energiansäästön mahdollisuudet samassa rytäkässä.

 

Mikään ei estä myöskään vuokralaista tekemästä aloitteita taloyhtiönsä hallitukselle.

 

Hyvä tapa aloittaa taloyhtiön energiatalkoot on valita asukkaiden keskuudesta energiavastaava, joka neuvoo muita säästömahdollisuuksissa. Esimerkiksi lämpimän veden säästämisestä voi kerätä ja jakaa vinkkejä.

 

Ehkä kannattaa myös herättää keskustelua isommista ratkaisuista. Kuinka moni oikeasti käyttää taloyhtiön viileäkellaria? Olisiko samasta tilasta enemmän iloa muussa, vähemmän energiaa kuluttavassa käytössä.

 

Lähde: Europa-lehden artikkeli

Tagit: , ,

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi