Kuvituskuva

Maan alta nousee dyykkaaja

Olen jo yli vuoden verran jahkaillut ja pohinut, että olisi mahtavaa käydä joskus kaupan roskiksilla katsomassa, miten paljon ruokaa on heitetty pois ja ehkä ottaa jotain itsellekin kotiin syötäväksi. Kaikenlaista tavaraa olen kyllä roskalavoilta dyykannut, mutta ruuan dyykkaaminen on arveluttanut. Viime kesänä muutin uuteen kotiin, jossa lähikauppa on aivan vieressä. Nyt jos koskaan olisi tilaisuuteni tutustua ruokadyykkauksen maailmaan!

Jostain syystä kaupan roskiksille marssiminen tuntuu kuitenkin pelottavalta ajatukselta. Siksi päätin kysellä etukäteen hieman sisäpiirin tietoa tuttavalta, joka asuu lähikauppani kanssa samassa rakennuksessa. Ystävä ei ole erityisesti ympäristöihmisiä, mutta ajattelin, että hän saattaisi tietää esimerkiksi ovatko roskikset lukkojen takana ja käykö siellä muita dyykkaajia.

Otin muina miehinä eräissä juhlissa puheeksi lähikauppani roskikset ja yllätyin, kun tuttavani suhtautui aiheeseen aivan mutkattomasi. Hän kertoi, ettei itse ole dyykkaajia, mutta että hänen serkkunsa on useinkin tehnyt löytöjä juuri samaisen lähikaupan roskiksista. Ne eivät ole lukkojen takana, joten paikalle meneminen vaatii ainoastaan hyvää pokerinaamaa: marssinpa tästä vieraan taloyhtiön pihaan ja kurkkaan kaupan roskikseen.

Valitettavasti tuttava kertoi, että kaupan roskissysteemi on muuttunut viime aikoina. Kauppa on asentanut takapihalle suuret sammioroskikset, jotka jatkuvat maan alle. Dyykkaus on siis mahdollista vain silloin, kun roskikset sattuvat olemaan lähes täynnä – muulloin roskiin ei ylety. Tuttava kertoi todistaneensa joskus sellaistakin hämmentävää dyykkausmetodia, että toinen kaveruksista hyppää puolitäyteen maanalaiseen roskasammioon, kerää säkin täyteen herkkuja ja ojentaa sitten kätensä, jotta maan päälle odottelemaan jäänyt kaveri voi kiskoa hänet ylös. Kuulostaa… hyvin extremeltä.

Tämän pohjustuksen jälkeen olen jälleen askelen lähempänä sitä hetkeä, kun uskaltaudun itse roskisreissulle lähikaupan takapihalle. En ehkä tosin juuri tämän lähikaupan, sillä en mielelläni löytäisi itseäni jumista maanalaisesta jätesammiosta…

Tagit:

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi