Kuvituskuva

Liian halpaa ja liian kallista käytettyä

Käyn myymässä ylimääräistä kamaa kirpputorilla vähintään kerran vuodessa. Suosikkini on Hietalahden tori Helsingissä kesäaikaan. Ostajia ja myyjiä on hurjan paljon, tunnelma on mukava ja itsekin voi tehdä hienoja löytöjä naapuripöydissä.

Välillä kuitenkin harmittaa, että laadukasta tavaraa joutuu myymään aivan pilkkahintaan. Käyttämättömistä virheostoskengistä saa tuskin kymmentä prosenttia ostohinnasta.

Tavara vaikuttaa menettävän huikeasti arvostaan heti, kun se poistuu kaupasta. Se tuntuu tavaroiden aliarvostamiselta. Tuotteen laadulla, pitkäikäisyydellä tai kunnolla ei ole kovin suurta merkitystä.

On kuitenkin yksi poikkeus: lastentarvikkeet. Varsinkin arvostettujen merkkien lastenvaunut, kantoreput, syöttötuolit ja pinnasängyt maksavat maltaita niin kirpputorilla kuin huuto.netissäkin.

Olen muutaman kerran päätynyt ostamaan uutena tuotteen, jota olen ensin etsinyt käytettynä, koska uuden ja käytetyn hintaero on jäänyt niin pieneksi. Se harmittaa, sillä haluaisin suosia lapselle tekemissäni hankinnoissa käytettyä. Minusta ei kuitenkaan tunnu järkevältä kuluttamiselta ostaa jo kahdella lapsella ollutta syöttötuolia, jos joudun maksamaan siitä 70 prosenttia uuden hinnasta.

En tiedä, miksi juuri lastentarvikkeiden arvo pysyy niin korkeana. Kokevatko ihmiset lapsen hankkimisen niin isona taloudellisena satsauksena, että takaisin yritetään riipiä jokainen mahdollinen sentti?

Tagit: , ,

Kommentoi

Site by Alpiini

Luontoliitto.fi
ÄOM-logo
mainoskupla.fi